Erre megy el kétmilliárd adóforint

2015.08.07. 08:00

Július 22-én kezdődött, és várhatóan november első feléig tart majd Herendi Gábor Kincsem-filmjének forgatása, ami a Vajna-korszak eddigi legnagyobb összegű támogatását kapta. A Filmalap 2 milliárd 78 millió forinttal állt a lovas mozi mellé, ami egészen elképesztő összeg, még Pálfi György Toldija is csupán 900 milliót kapott volna, a grandiózus Hídember 1,8 milliárdos költségvetéséből pedig mindössze egymilliárdot állt az állam.

A film egyik főszereplője, Petrik Andrea
A film egyik főszereplője, Petrik Andrea
Fotó: Szabó Adrienn

A Kincsem egyébként olyan helyszíneken forog majd, mint Dég, Sikáros, Dunakeszi, Keszthely, Fertőd és Bécs, de a fóti katedrális, a budapesti Vajdahunyad vára, a Pollack Mihály tér, valamint a Posta Múzeum is felbukkan majd a filmben.

A film főszereplője egy Blaskovich Ernő nevű, negyvenes éveiben járó magyar nemes, ez lenne Nagy Ervin, aki legyőzhetetlen kancájával, Kincsemmel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon, amiért a nyakas magyart csak

crazy hungarianként

emlegeti a többi úr.

Blaskovichot azonban csak egy érdekli: hogy csodakancájával, ahol csak tud, keresztbe tehessen apja gyilkosának, Otto von Oettingennek, aki nem csupán a császár bizalmasa, hanem az Osztrák-Magyar Lóegylet elnöke is egyben, és Gáspár Tibor alakítja majd a filmben. Von Oettingennek azonban van egy Klára nevű lánya is, aki mélységesen megérinti a krézi magyar nemes szívét, ő lesz Petrik Andrea. 

Kincsemért is nagyon odavan a krézi magyar, azaz Nagy Ervin
Kincsemért is nagyon odavan a krézi magyar, azaz Nagy Ervin
Fotó: Szabó Adrienn

De itt nem áll meg a sztárparádé: Ferenc József szerepében Fekete Tibort láthatjuk, Seress Zoltán lesz II. Sándor orosz cár, míg Gyabronka József Kincsem idomárjaként, Kovács Lehel pedig a csodakanca zsokéjaként tűnik majd fel a filmben.