Cumberbatch nagyon szépen kéri, hogy ne kamerázzák előadás közben, mert megalázó

2015.08.10. 11:28

Soha nem adtak el ilyen gyorsan annyi jegyet egy színházi előadásra, mint az új Hamletre Londonban. Ez persze leginkább annak köszönhető, hogy a főszerepet Benedict Cumberbatch játssza. A szombati előadás után a színész kiment a bejáratnál várakozó közönséghez, de vad autogramosztás meg közös szelfizés helyett leállt beszédet tartani. Nem is akármilyet, a színész elképesztően szimpatikus módon, higgadtan, de jól érthetően arra kérte az összegyűlteket, hogy nyugodtan twitteljenek, blogoljanak meg hashtagezzenek, csak egy dolgok ne tegyenek, ne kamerázzanak előadás közben. Az előadás alatt állítólag a harmadik sorban valaki végig vette a darabot, amit Cumberbatch egész egyszerűen megalázónak tart, és nem azért, mert nem hivatalos felvétel kerül ki az internetre, hanem mert baromi zavaró a színpadról vörösen világító lámpákat látni a közönségben.

Az eset iróniája, hogy ezt a beszédét is rögzítette valaki, és jól látható, hogy a színész legbelül valószínűleg sík ideg (technikai problémák miatt kétszer is félbeszakadt az előadás), ennek ellenére a lehető legkultúráltabb módon üzen a nézőknek, hogy legközelebb kidobják a színházból azokat, akik videóznak előadás alatt.

Cumberbatch nagyon szépen kéri, hogy ne kamerázzák

Az első kritikák is megjöttek már az új Hamletről, ezeket a Vanity Fair szépen össze is szedte. A Daily Mail és a Telegraph is imádta, egyedül a Time húzta le eddig, mivel szerintük ez a darab Shakespeare gyerekeknek, Cumberbatch játéka lapos és az egész egy háromórás Nat King Cole-klisé. Ezt nehéz úgy eldönteni, hogy egyelőre képtelenség jegyeket szerezni az előadásra, de csak novemberig kell várni, akkor ugyanis élőben közvetítik az egyik előadást nem csak Angliában, hanem szerte a világon.