Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese sorozatgyilkosról forgat

2015.08.11. 09:54 Módosítva: 2015.08.11. 09:54

Hatodszorra is összeáll egy közös film erejéig Leonardo DiCaprio és a rendezőzseni Martin Scorsese. Ezúttal egy valóban létező, hírhedt amerikai sorozatgyilkos, Henry Howard Holmes életét mutatják be, aki nem kevesebb, mint 27 asszonyt ölt meg az 1893-as világkiállítás idején.

A látszólag jámbor orvos ördögi módszere az volt, hogy a kiállítás idejére felépített egy kastélyhotelt, folyosók és szobák labirintusával, titkos csapóajtókkal, hangszigetelt kamrákkal, semmibe vezető lépcsőkkel, aztán az ide vitt szeretőit és a szállóvendégeket megkínozta, megölte, majd savfürdőben kiáztatva megnyúzta és kipreparálta őket. Holmest végül a Pinkerton nyomozóiroda kapta el 1894-ben. Kilenc gyilkosságot bizonyítottak rá, de valószínűleg 27 embernél többet ölt meg. A tárgyalása után halálra ítélték és felakasztották.

Sorsese a filmváltozatot Erik Larson 2003-as bestsellere, a  The Devil in the White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America  alapján forgatja le. A könyv két központi karaktere maga a sorozatgyilkos és a világkiállítás főépítésze, Daniel H. Burnham, így sokan máris arra tippelnek, hogy DiCaprio mellett ismét Matt Damon kapja emg a másik főszerepet, ahogy a 2006-os A téglában.

Az egyelőre Devil in the White City munkacímen futó film lesz DiCaprio és Scorsese hatodik közös filmje a New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget és A Wall Street farkasa után. (via Vanity Fair)