A torontói filmfesztiválon jön a Charlie Hebdo-film

000 TS-Hkg10134978
2015.08.12. 11:44

Dokumentumfilmet készítettek a Charlie Hebdo nevű szatirikus lap elleni terrortámadásról, amelyet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatnak majd be a világon elsőként, írja a Guardian. A film célja, hogy a párizsi szerkesztőség életben maradt tagjait megszólaltatva állítson emléket a terrortámadás során elhunytaknak. A mészárlást az elkövetők az iszlámot gyalázó karikatúrákra hivatkozva hajtották végre, és akadtak mások is, akik indokolatlan provokációnak tartották a lap rajzait.

A filmfesztiválon ezen kívül olyan dokufilmeket mutatnak még be, mint a kanadai Arcade Fire zenekarról szóló The Reflektor Tapes és a Janis Joplin életét bemutató Janis: Little Girl Blue. Ezen kívül látható lesz még például a Jake Gyllenhaal és Naomi Watts főszereplésével készült Demolition, a Mentőexpedíció Matt Damonnal, valamint a Cannes-i filmfesztivál nagydíját és egyéb elismeréseket is bezsebelő Saul fia.

Az 1976-ban alapított Torontói Filmfesztivált gyakran nevezik az Oscar előszobájának. Idén szeptember tizedike és huszadika között rendezik majd meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport