Itt az első kép a Dory nyomábanból

2015.08.15. 09:50

A Disney a hivatalos Twitter-csatornáján adta ki az első képet a Némó nyomában folytatásából, a 2016-ra tervezett Dory nyomábanból. A Némó 2003-ban a Pixar legnagyobb sikere volt, Oscart nyert, és minden idők legnagyobb sikerű animációs filmjeként zárta az évet (igaz, azóta jegybevételben lenyomta a Toy Story 3 és a Jégvarázs is). A folytatást 2013-ban jelentették be.

A címszreplő Dory a rajzfilmtörténelem egyik legszerethetőbb szereplője, egy memóriazavarban szenvedő hal (erre utal a magyar verzióban a Szenilla név), aki mindig csak az elmúlt pár percre emlékszik. Az új film felütése az, hogy hirtelen előtörnek belőle a régi emlékek, és fel akarja keresni a családját a gyerekkora helyszínén, Kalifornia partjainál. Ennél sokkal többet nem lehet tudni a sztoriról, amiben persze visszatér Némó is.

Az új szereplők között van a képen is látható polip, Hank (a hangját a Rém rendes család Al Bundyja, Ed O'Neil adja), valamint Dory mostohatestvére, Destiny, aki egy cetcápa. A rendező-forgatókönyvíró a Némót is sikerre vivő (és emellett a Wall-E-t rendező, és a Toy Story-trilógiát író) Andrew Stanton.