Orlando Bloom beszállt a Karib-tenger 5-be

2015.08.17. 09:12 Módosítva: 2015.08.17. 09:21

Bár a negyedik részt kihagyta, a 2017-re mozikba kerülő Karib-tenger kalózai 5-ben már Orlando Bloom is visszatér - derült ki a hétvégén megrendezett D23-bulin, a Disney stúdió évente megrendezett dzsemboriján. A Halott ember nem mesél alcímű új résznek már hivatalos logója is van:

Fotó: The Walt Disney Company

Orlando Bloom visszatérése egyébként azért lesz érdekes és vicces, mert a 2007-es harmadik részben végül az ő karaktere, Will Turner lett a Bolygó hollandi kapitánya, amivel az apját és Davy Jonest sújtó átkot is átvette, így csak tízévente léphet a szárazföldre, addig a végtelen tengereken bolyong.

Úgyhogy ha a régi cimboráival, a festett képű Jack Sparrow-val (Johnny Depp) meg a feltámasztott Barbossa kapitánnyal (Geoffrey Rush) akar kalandozni, akkor vagy 10 évet ugrunk az időben, vagy mindig idétlen helyzetkomikum kerekedik abból, hogy a jó Willt egy kád tengervízben kell becipelni a szigetekre meg a kincses barlangokba.

Az új részben egyébként több új szereplők is feltűnik: Javier Bardem lesz a zombiképű főgonosz Salazar kapitány, Kaya Scodelario pedig egy Carina nevű lányt alakít majd. A jelenleg Ausztrália partjainál forgó filmet Joachim Rønning és Espen Sandberg rendezi annak a Jeff Nathansonnak a forgatókönyvéből, aki az Indy 4 sztoriját jegyzi. Premier: 2017. júlus 6.