Elég jó lesz ez a halott kurtizánról szóló film

2015.08.17. 17:07

Még csak az előzetesét láttuk a Félvilág című filmnek, de már most bejön nekünk, és a fesztiválválogatóknak is, ugyanis rögtön beválogatták a Montreal World Filmfesztivál versenyprogramjába.

Észak-Amerika egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja augusztus 27 és szeptember 7 között lesz, a Félvilág világpremierje a fesztivál utolsó vasárnapján, szeptember 6-án lesz, amelyen a tervek szerint Szász Attila rendező és a főszereplők képviselik a filmet.

A Félvilág az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. A főbb szerepekben Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János látható, a forgatókönyvet pedig Köbli Norbert írta. Szász és Köbli előző közös munkája, A berni követ, tavaly szintén Montreálban mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt, és megnyerte az elsőfilmes verseny Bronz Zenit díját.

A Félvilág már a fesztivál fő versenyprogramjába kapott meghívást, ahol 2001 óta nem szerepelt magyar film. Akkor Sopsits Árpád Torzók című filmje megnyerte a fesztivál fődíját. Idén 26 film verseng ebben a kategóriában. A Montreal World Filmfesztivál a világ tizenöt A-kategóriás fesztiváljának egyike, ebben az évben 86 ország 465 alkotását tűzi műsorára, a versenyszekciókban 36 világpremier lesz látható.

A Félvilág a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült, és várhatóan ősszel vagy télen kerül a magyar közönség elé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?