A Prometheus 2 mindenképpen beelőzi az Alien 5-öt

2015.08.19. 09:32 Módosítva: 2015.08.19. 13:16

A Geektyranttól a Moviewebig minden filmes szakportál lehozta már a hírt, úgyhogy mi sem titkolhatjuk tovább:

Ridley Scott kicsit betojt az Alien 5 körüli felhajtástól, és azt kérte a Foxtól, hogy a Prometheus 2 előzze be Neill Blomkap filmjét a mozikban!

A két rendező között idén márciusban is volt már egy kis súrlódás, amikor Scott óvatosan jelezte: ő is nagyon örül a fél internetet felrobbantó, Alien-fejű Ripley vázlatrajajzának, de a dél-afrikai rendező inkább ne nagyon találjon ki egyelőre olyan dolgokat, amik szembemennek a Prometheus 2 eseményeivel.

Fotó: Neill Blomkapmp

Az a csörte végül azzal oldódot meg, hogy Blomkamp megígérte: revideálja az ötleteit, Ridley Scott pedig producerként a fél szemét az Alien 5-ön tarthatja. Emellé most az jöhetett be a képbe, hogy a Fox stúdió is inkább egy hollywoodi veteránnal forgatna egy olyan filmet, aminek pár éve ment a mozikban az első része, mintsem folytasson egy évtizedeken át fokozatosan lejtmenetbe kerülő, az AVP-vel végleg megerőszakolt, valaha híres franchise-t, ami ráadásul ugyanúgy csöndes érdektelenségbe fulladhat, mint a Terminator 5.

De így legalább Blom kampnak is lesz bőven ideje azon dolgozni, hogy a látványos koncepciórajzok mellé egy jó forgatókönyvet is összerakhasson. Az Alien 5 alapszituációja minden esetre biztató: A bolygó neve: Halál utűn játszódna (zárójelbe téve ezzel a harmadik és a negyedik részt), azaz Ripley-be nem költözött bele a péniszfejű pocaklakó, és Hicks (Michael Biehn) is él, csak már egy ráncos zombira hasonlít.

Fotó: Neill Blomkamp

A Prometheus 2-t jelen állás szerint 2016 elején kezdik el forgatni és 2017-ben mutatná be a 20th Century Fox, az Alien 5-re pedig 2017-ben adnának egy zsák pénzt, és 2018-ra tolnák a premiert.