Pálfi György új filmjébe mi is beszállhatunk

2015.08.27. 10:44

Közösségi finanszírozással fejezi be legújabb filmjét Pálfi György, aki már legutóbbi, Szabadesés című filmjét sem hazai, hanem dél-koreai pénzből készítette, miközben arra várt, hogy itthon döntsenek a Toldi-filmről. Döntöttek is, számára nem kedvezően, nem lesz ugyanis Toldi-film, holott erre korábban korán 900 millió forintot ítélt meg a Magyar Filmalap. A döntést úgy indokolták, hogy „egy ilyen magas költségvetésű projekt finanszírozása mind az adófizető nézőközönség, mind a filmszakma felé jelentős felelősség. A Döntőbizottság szerint még nincsenek meg a feltételei annak, hogy egy ilyen magas összegű támogatás mellett olyan filmalkotás szülessen, amely művészi színvonala mellett széles közönséget is képes megszólítani." Úgy gondolták viszont, hogy egy ló képes megszólítani ennyi embert, hiszen a Kincsem című filmre mégis megítéltek 2 milliárdot. 

Azóta a Filmalap harmincmillió forint gyártás-előkészítési támogatást ítélt meg Pálfi új filmjének, amely Stanislaw Lem Az Úr hangja című könyve alapján készül.

Közben azonban Pálfi új filmet is forgatott, bár erről nem nagyon beszélt, így meglepetés, hogy a film tulajdonképpen már kész is van. A rendező most az utómunka költségeire gyűjt egy közösségi finanszírozó oldalon, a cél pedig 40 ezer dollár Erről egyébként már egy angol filmes blog is beszámolt.

A Mindörökké című film  Tar Sándor A mi utcánk című kötetének El, valahová című novellája alapján készült. A film története nem túl vidám, egy poszt-apokaliptikus, háború utáni magyar faluban játszódik, ahol minden szétrohadt és az alkohol maradt az emberek egyetlen mozgatója. A nyomorúságos körülmények között csak Ocsenás marad meg embernek, ő segít másoknak is.

A film középpontjában egy szerelmi háromszög áll, a három főszereplő Polgár Tamás (Ocsenás) Ubrankovics Júlia (Margitka) és Menszátor-Héresz Attila (Béres).

A filmet vidéken, Bátán forgatták. Még néhány forgatási nap van hátra, mondta el a rendező, aki szerint tél végére, azaz a Berlini Filmfesztiválra meglehet a film.

Pálfi György új filmjéhez itt egy kis ízelítő, ebben Lajkó Félix zenéjére lövöldöznek, isznak és táncolnak. Támogatni pedig itt lehet azt, hogy minél hamarabb elkészüljön a film. Közösségi finanszírozással jött létre annak idején a Londonban élő magyarokról szóló Menjek/Maradjak című film előkészítése is, így nincs kizárva, hogy a rendezőnek összejön a szükséges összeg.

Mindörökké - előzetes