Kiszivárgott a Star Wars 7 egyik jelenete

2015.08.31. 13:57 Módosítva: 2015.08.31. 15:20
V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

A hétvégén bombaként robbant a hír: valaki nagyon nem fért a bőrébe a Star Wars 7 statisztái közül, és kiszivárogtatott egy mobillal stikában felvett forgatási videót egy sivatagi bazáros üldözési jelenetből. A Therpf.comon talált felvétel még tavaly januárban készülhetett, amikor J.J. Abrams a sajtónak hivatalosan még csak a készülő forgatókönyvről beszélt, titokban viszont már megkezdte a forgatás az Egyesült Arab Emírségekben.

Kiszivárgott egy újabb részlet a Star Wars 7-ből!!!

A videón valószínűleg ugyanaz az Abu Dzabiban felépített, sivatagi bazár látható, ahonnan Abrams májusban egy meglepetésvideóban köszöntötte a rajongókat, egy struccokat áruló, habszivacs űrlény társaságában (utóbbiról egyébként később kiderült, hogy nem animatronic lény, hanem tényleg egy ember volt a jelmez alatt).

Azóta persze azt is megtudtuk, hogy ez a bolygó a Jakku, ahol a fiatal női főszereplő, a hol Rey-nek, hol Kirának hívott Daisy Ridley olyasvalamit talál a szokásos kacatgyűjtő körútja után, ami miatt a Birodalom romjain szervezkedő Első Rend katonái üldözni kezdik (egyes rajongók produkcióközeli forrásokra hivatkozva tudni vélik, hogy Rey Han és Lea lánya, a megtalált kacat pedig az a kék fényű sugárpallos, ami eredetileg Anakin Skywalkeré volt, aztán Obi-Wantól Luke-hoz került, ám a kezével együtt elvesztette azt a Vaderrel vívott felhővárosi párbaj során).

Az biztos, hogy a most kiszivárgott felvételen 0:41-nél és 1:10-nél egy csapat újradizájnolt rohamosztagos rohan végig a sivatagi bazársoron, 1:03-nál pedig az előlük menekülő dezertált rohamosztagost, Finn (John Boyega) és a valahogyan mellé keveredő Rey (Daisy Ridley) is előkerül. Ezt a bazári üldözési jelenetet egyébként egy másik kamerabeállásból két héttel ezelőtt már az Entertainment Weekly exkluzív jelenetfotóin is láthattuk:

Azt egyelőre nem tudni, kapott-e büntetést a felvételt nyilvánosságra hozó statiszta a forgatás legapróbb titkait is biztonsági emberekkel őrző, drónriadókor mindenkit biztos helyre menekítő Lucasfilmtől.

Ami viszont biztos: a szökött rohamosztagos, azaz John Boyega karaktere a múlt heti teaser utolsó jelenetében igen elszánt fejjel kapcsolja be Luke kék fénykardját egy erdőben, de hogy ő is a Skywalkerek rokona-e, ahogy a fegyver eddigi használói, az majd csak

a december 18-i Az ébredő Erő-premieren fog kiderülni!