Spielberg DreamWorks stúdiója szakít a Disney-vel

2015.09.03. 11:57

A DreamWorks stúdió, aminek egyik társalapítója Steven Spielberg, nem hosszabbítja meg augusztusban lejárt forgalmazási szerződését a Walt Disney Co. filmvállalattal, írja a Variety. A Disneyvel még 2009-ben kötöttek szerződést, de közben a Disney a Marvelt és a Lucasfilmet is felvásárolta.

A Disney két további DreamWorks-produkciót forgalmaz még, az egyik, a Kémek hídja Spielberg rendezésében októberben debütál a mozikban, a The BFG című film pedig július 1-jétől látható Észak-Amerikában. Utóbbi egyébként az első Disney-koprodukcióban készült munka, egyúttal Spielberg első Disney-filmje. A DreamWorks minden korábbi produkcióját a Disney-hez tartozó Touchstone forgalmazta.

Hollywoodi források szerint a DreamWorks valószínűleg a Universal stúdióval köt forgalmazási megállapodást, írja az MTI.  A DreamWorks hamarosan olyan filmekkel jelentkezik, mint a The Girl on the Train Tate Taylor rendezésében, Emily Blunt főszereplésével és a 2017 márciusára várható Ghost in the Shell, amelynek sztárja Scarlett Johansson.  • Hírek
  • Hírek