A Saul fia a legjobb film a Telluride Filmfesztiválon a kritikusok szerint

2015.09.10. 11:11

Tovább menetel a Saul fia a világhírnév felé, most volt a film amerikai bemutatója a Telluride Filmfesztiválon, ahol a kritikusok az értékelés során 2015 legjobb filmjei közé válogatták be. Díjakat ugyanis itt nem osztanak, de megkérték a résztvevő kritikusokat, hogy készítsék el a saját rangsorukat, és ezen a listán a Saul fia lett a legjobb film és Nemes Jeles László pedig a legjobb rendező.

A Telluride bár kis fesztivál, legalább annyira fontos is, így a világ minden fontosabb sajtóorgánuma képviselteti itt magát, a Saul fia sikere tehát elég nagy bizakodásra ad okot. Főleg, hogy a mezőny elég erős volt, itt debütált Danny Boyle Steve Jobs-filmje is, valamint a Cate Blanchett és Rooney Mara főszereplésével készült Carol, és Johnny Depp új filmje is. A Telluride filmfesztiválon olyan, később Oscar-díjas filmek mutatkoztak be korábban, mint A mások élete, a Gettómilliomos, A király beszéde, a 12 év rabszolgaság vagy a Birdman.

A Saul fiát bemutatják a ma kezdődő Torontói filmfesztiválon is, majd megy Vancouverbe, New Yorkba és Londonba is. Szélesebb közönség elé egyébként december 18-án kerül majd az Egyesült Államokban, pont aznap, amikor a Csillagok háborúja VII is mozikba kerül.