Meghalt Neményi Ádám zenei és filmes producer

2015.09.11. 20:19 Módosítva: 2015.09.11. 21:00

Életének 57. évében, betegségben meghalt Neményi Ádám zenei és filmes producer - értesült a Blikk. 1978-tól dolgozott a filmszakmában, a Mafilmen belül felvételvezetőként, majd gyártásvezetőként, többek között olyan filmekben, mint a Jób lázadása, az István, a király, a Közel a szerelemhez, az Isten veletek, barátaim vagy A fantasztikus nagynéni.

1994-ben beindította az első 24 órás magyar nyelvű televíziót, az A3 TV-­­t, majd 1996-ban a pályázatíró team tagjaként megnyerték az egyik országos frekvenciát, így a 1997 szeptemberében beindult RTL Klub koprodukciós igazgatója és producere lett.

Tíz éve saját céget alapított, és filmgyártásba kezdett. Olyan kasszasikerek fűződnek a nevéhez, mint az SOS Szerelem!, ami 2007-ben az év legnézettebb magyar filmje lett, a 9 és fél randi, a Made in Hungária című zenés film vagy az Igazából apa.

2008-ban két dokumentumfilmet is készítettek; a Puskás Hungaryt (Puskás Öcsi életéről) és a Jack Jacket, ami egy rockumentumfilm kemény rockerekről és a zenéjükről.

Az Origón egyik barátja, Köbli Norbert így búcsúzik tőle.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport