George Clooney nőkre cserélné a férfi főszerepeket

2015.09.14. 23:38

George Clooney kitűnő válaszlépést talált Hollywood szexizmusára: szerinte egyszerűen csak női szerepekre kellene cseréni a férfi szerepeket.

Mint azt már korábban tudni lehetett az október végén megjelenő Our Brand Is Crisis című film főhősét eredetileg egy férfi alakította volna, Sandra Bullock azonban szemet vetett a szerepre, és nem hagyta, hogy legyűrjék. Sőt, a kritikák szerint egyenesen lenyűgözőt alakít a moziban, írja a Mashable is.

George Clooney, a film egyik producere azt mondta, hogy több színésznőnek kellene engedni, hogy férfiszerepet kapjon.

Sandy felhívott, és elmondta, hogy akarja a szerepet, amit eredetileg egy férfire írtak. Aztán arra jöttünk rá mi is, hogy nagyon könnyedén át lehetne alakítani

– mesélte a színész.

A Torontói Filmfesztiválon bemutatott film a 2002-es bolíviai elnökválasztás körülményeiről szól, a sajtótájékoztatóján pedig Bullock mindenkit megnevettett azzal, hogy azt mondta, Clooney a fenékdublőre a moziban, mert ő kevésbé szőrös ott hátul.

Nem ez az első olyan film egyébként, amelyben a főhős nemét megváltoztatták, ilyen volt például a Salt ügynök Angelina Jolie-val, a Légcsavar Jodie Fosterrel és persze az Alien Sigourney Weaverrel.

Our Brand Is Crisis (2015) előzetes