Nem elég, hogy Lucas ötleteit kidobták a Star Wars 7-ből, még a chicagói múzeumának tervét is megfúrták

2015.09.14. 11:21 Módosítva: 2015.09.14. 14:19

Kisebb és zöldebb lesz George Lucas 2018-ban megnyíló chicagói Lucas-múzeuma, amit nemrég egy nonprofit csoport is megtámadott a bíróságon - írja az MTI.

A múzeumot eredetileg 37 ezer négyzetméteresre tervezték, de az új verzióban már 10 ezer négyzetméterrel kisebb terület szerepel. Cserébe sokkal zöldebb lesz: a parkjában kert, ökopark, domboldal és olyan mező is lesz, ahol művészeti és filmes rendezvényeket lehet tartani.

A múzeum chicagói megépítését a bíróságon támadta meg egy nonprofit csoport, akik a keresetben arra kérdeztek rá, hogy vajon eladható-e közterület egy magánmúzeum megépítésének céljára? A bíróság azonban nem látta megalapozottnak a keresetet.

Lucas 2014 nyarán döntött úgy, hogy múzeumot létesít Chicagóban, ahová végre elhelyezheti azt a festmény-, illusztráció- és digitális művészeti gyűjteményét, ami már kinőtte a Skywalker Ranch-et és a Lucasfilm San Francisco-i irodakomplexumát. Lucas egyébként San Franciscót is szívesen választotta volna, de ott nem kapta meg az előre kinézett földterületet.