Februárban indul a Prometheus 2. forgatása

2015.09.14. 15:08

Ridley Scott is elutazott a mozis világot jelenleg leginkább lázban tartó torontói filmfesztiválra, és ott nagyinterjút adott a Deadline Hollywoodnak. A magazin többek között a Prometheus 2-ről kérdezte, amiről a rendező ennyit árult el:

  • Jelenleg előkészíti a projektet, de jövő januárban már el is kezdené a forgatást Ausztráliában vagy Kanadában, esetleg mindkét helyszínen.
  • A film továbbra is azzal a kérdéssel foglalkozna, kik az emberiség teremtői? Vajon a filmbéli hórihorgas, fehér óriások, az Engineerek valamiféle istenek, akiknek tervei vannak velünk? 
  • Mindenképpen be akarja előzni a filmmel a Neill Blomkamp-féle Alien 5-öt.
  • Ezért most már a Szárnyas fejvadász 2-vel sem foglalkozik.
  • Természetesen visszatér a filmben Michael Fassbender karaktere, az android David is, hiszen a nagydarab űrlény csak a fejét tépte le a civilizációk nagy találkozásakor, de nem ölte meg őt. A fej Noomi Rapace karakterénél volt a zárójelenetben.
Fotó: 20th Century Fox

A Szárnyas fejvadász 2-t így Denis Villeneuve fogja megrendezni, abból a forgatókönyvből, amit Michael Green és  az első film regénytől eltérő sztoriját is jegyző Hampton Fancher írtak. (via Empire Online)