Elnézést kért rasszista megjegyzése miatt Matt Damon

2015.09.18. 13:00

Rendesen megkapta a magáét az interneten Matt Damon, miután egy Project Greenlight című, fiatal filmeseknek készült tévés tehetségkutatón került kellemetlen helyzetbe egy megjegyzése miatt.

A fekete Effie Brown az adásban egy forgatókönyv kapcsán arról beszélt, hogy a mozivásznon is gyakran stigmatizálták a színesbőrűeket: általában ők voltak a bűnözők, a drogosok, vagy ha épp nőkről volt szó, a prostituáltak. Damon erre nagyjából annyival reagált, hogy az etnikai sokszínűség szerinte nagyon is rendben van a kamera egyik oldalán, a másikon viszont kevésbé.

A színesbőrű hölgy erre döbbenten csak úgy reagált: váó, hát rendben! Valószínűleg utólag Damon is érezte, hogy túllőtt a célon, és közleményben kért elnézést, amit a Variety is lehozott:

Sajnálom, hogy megbántottam néhányakat, de végtére is boldog vagyok, hogy elindítottunk egy párbeszédet az etnikai keveredésről Hollywoodban

– írta benne, és jelezte, hogy egyúttal azt is reméli, még jóideig téma marad ez a filmiparban.

Damon mostanában egyébként szívesen túllő a célon, nemrég pédául arról beszélt, hogy örömmel leverné Ben Afflecket (akivel egyébként közösen kaptak Oscar-díjat a Good Will Hunting forgatókönyvéért), már persze nem egy parasztlengővel, hanem a mozik kasszáinál. Az új Batman és az új Bourne-film ugyanis jövőre pár hét különbséggel kerül mozikba.

Jason Bourne a szart is kiveri Batmanből!

– mondta.