Aljas bróker lett Brad Pitt és Ryan Gosling

2015.09.23. 08:21

A semmiből esett be egy előzetes a The Big Shorthoz, amiben nemcsak azon lepődik meg a néző, hogy Brad Pitt ötven felett tiszta Robert Redford, hanem hogy olyan sztárokat sikerült mellé leigazolni, akik egyébként egymaguk is képesek elvinni a hátukon a filmet.

Fotó: Matt Patches / esquire.com

Konkrétan Christian Bale-ről, Ryan Goslingról és Steve Carrellről van szó, akik Pitt-tel együtt olyan brókereket alakítanak, akik nemcsak előre látták a 2007-es pénzügyi összeomlást, de ahelyett, hogy megakadályoztak volna, milliókat kerestek a gazdasági válságon.

A film igaz történeten alapul. A filmbéli négy gátlástalan üzletember valóban előre tudta, hogy be fog dőlni az amerikai hitelrendszer, ám segítség helyett inkább gyorsan pénzügyi machinációkba kezdtek. A történetüket Michael Lewis is feldolgozta a The Big Short: Inside the Doomsday Machine című könyvében, amiből bestseller lett, ezért Brad Pitt produkciós cége, a Plan B le is csapott a megfilmesítési jogokra. Íme az előzetes:

Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling és Steve Carell közös filmben!

A film forgatókönyvírója és rendezője az az Adam McKay lett, aki rengeteg Will Ferrell-vígjátékot jegyez, mint a Ron Burgundy, Pancser police, Tesó-Tusa vagy a Taplógáz. A The Big Short hazai premierje 2016. január 7-én lesz. (via Den of Geek)