Szívet facsaró cukiságbomba lesz az Angy Birds-mozifilm

2015.09.24. 09:43

A csúzliból kilőtt madarakkal operáló telefonos játék 2009-ben jelent meg a piacon, és azóta hatalmas iparág épült rá. Rajzfilm már régóta van belőle, csakúgy mint plüssfigurák hada, és idén nyáron megérkezett a játék második verziója is. Jól érezték azonban Hollywoodban, hogy egy mozifilmet bőven elbír még a téma. Főleg miután a játékot világszerte 2,5 milliárdan használják még mindig.

Ha van olyan szó, ami világunkban már teljesen elkopott, akkor a cuki, az az. Mégis, egyszerűen nem lehet más szót használni erre a filmre. Az előzetes alapján hihetetlenül jól eltalálták a karaktereket, és még a kis, pár perces rajzfilm a nyersességével és sötét humorával inkább az idősebb korosztályt célozta meg, ezek a mozifilmfigurák minden szívet kifacsarnak majd. Talán azért, mert a madaraknak, ellentétben a játékkal van lába és szárnya, és beszélni is tudnak, nem csak dühösen üvöltözni.

A filmet Fergal Reilly és Clay Kaytis rendezi, akiknek ez lesz az első ilyen munkájuk, eddig animációsként dolgoztak olyan projekteken, mint a Pókember 2, a Jégvarázs vagy Rontó Ralph. Az Angry Birds amerikai mozibemutatója 2016. május 20-án lesz, hogy hozzánk mikor érkezik azt egyelőre nem tudni, addig is nézegesse ezt az előzetes itt, Michael Jackson zenéjére. A történet nagyjából arról szól, hgy Red-nek elég erős oka van dühös madárnak lenni, mert nincs nagy sikere a csajoknál, Mathilda azonban készbe veszi a dühkitöréseit.

The Angry Birds Movie - Official Teaser Trailer (HD)