Vin Diesel még három Halálos irambant akar, aztán vége

2015.09.28. 09:02

A legutolsó Halálos iramban hatalmas kasszasiker volt, amiben minden bizonnyal közrejátszott az autóbalesetben elhunyt Paul Walker halála is. A biznisznek azonban mennie kell, a nyolcadik film már előkészületi fázisban van és most Vin Diesel jelentette be a saját Facebook-oldalán, hogy a tervei szerint trilógiával zárnák le az ezzel majd tízrészessé váló filmsorozatot. Diesel ugyebár 2008 óta producerként is részt vesz a franchise-ban és nem véletlen, hogy pont akkor beszélt a filmek jövőjéről, amikor a hírek mindenhol arról szólnak, hogy a rendezők visszamondták a munkát, mert képtelenek vele együtt dolgozni.

A Hollywood Reporter írta nemrég, hogy hiába van már forgatókönyv és 2017-re tervezett bemutatás, még mindig nincs rendezője a nyolcadik felvonásnak. A hetediket készítő James Wan ugyanis még az előző film előtt jelezte, hogy inkább a 2013-as Démonok között c. horrorfilmjének folytatásán dolgozna. Ebbe a stúdió bele is ment, azonban egyre többet lehetett hallani arról, hogy Wan közben megkapja a következő Star Treket, vagyis a Démonok között 2 után sem térne vissza a Halálos iramban 8-hoz. Ekkor gondolta úgy a Universal, hogy egy zsák pénzzel (A Hollywood Reporter szerint akkora összegről volt szó, ami egész életére gazdaggá tette volna a rendezőt) próbálják visszaédesgetni az egyre keresettebbé váló Want, aki 2018-ban már az Aquamant rendezi.

Wan azonban még a pénz hatására sem volt meggyőzhető, a rendezőnek komoly egészségügyi problémákat okozott a Halálos iramban 7 körüli gondok kezdve Paul Walker halálától a teljesen átírt forgatókönyvön át a mindenbe belepofázó Vin Dieselig. A rendező a saját egészségét féltve inkább visszakozott, amiben Diesel is közrejátszhatott, ugyanis különböző források szerint kifejezetten nehéz vele dolgozni, producerként olyan részletkérdéseken is fennakad és akadályozza az autós akciófilmek esetében egyébként is nagyon nehéz és összetett munkát, amin senki más, de olyanokat is lehetett hallani, hogy sokszor éjszaka is bekérette a készítőket, hogy hadd gyakorolja velük a szerepét és a dialógusait.

The fans of the Fast & Furious SAGA are the best fans in the world... Since I became the Producer in 2008, you have been...

Posted by Vin Diesel on Friday, September 25, 2015

Ezért is volt most szükség Dieselre és a Facebookra, hogy első kézből értesüljön arról mindenki, hogy nincsenek itt gondok, nem is egy, hanem rögtön három filmmel zárul le a franchise, csak azt a fránya rendezőt kéne már megtalálni. A nevek között hallani lehetett a már négy Halálos iramban is rendező Justin Linről is, aki állítólag visszautasította a lehetőséget - és mellesleg ő rendezi a jövőre mozikba kerülő új Star Trek-filmet. De persze az sem elképzelhetetlen, hogy Diesel egyszer csak eljut arra a pontra, hogy ha már színész, producer és PR-os, akkor lehet a rendezés is menni fog.