45 milliós nyitást várnak Matt Damon sci-fijétől

2015.09.30. 16:01

Az Egyesült Államokban pénteken kerül mozikba Matt Damon félig Magyarországon forgatott sci-fije, a Mentőakció, amitől már az első hétvégéjén 45 millió dolláros amerikai bevételt várnak az elemzők - írja a Variety.

Összehasonlításképp: a botrányosan rossz 300 2-től is 40 millió dolláros első hétvégét vártak, a Halálos iramban 7-től pedig 115 milliót (az álókori látványfilm hozta is az elvárást, Paul Walker utolsó filmje viszont rögtön 147,1 millióval kezdett Amerikában).

A marsi című regény filmváltozata nálunk Mentőakció néven fut. Matt Damon a NASA botanikus-gépészmérnökét, Mark Watneyt alakítja benne, aki a Marson elszakad űrhajóstársaitól, és mivel azok halottnak hiszik, nélküle indulnak haza.

Mentőexpedíció lett a The Martian magyar címe - itt az első trailer!

A botanikus mérnöknek így egy űr-Robinson módjára saját magának kell krumplit termesztenie a bázison, és minden kütyüt meg kell javítania, hogy a lehető legtovább maradhasson életben. 

A filmet csütörtöktől vetítik a magyar mozik. Mi már láttuk, kritikusunk szerint elképesztően jóRidley Scott ráadásul szinte teljes egészében itt forgatta Magyarországon, a sivatagi jeleneteket kivéve, mert azokat Jordániában vette fel.