Daniel Craignek esze ágában sincs kiszállni a kémbizniszből

2015.10.02. 15:42

A nemzetközi sajtóban jószerével az új, SPECTRE című Bond-film forgatásának kezdete előtt elkezdődtek a találgatások a következő Bond személyéről, és miközben csak úgy röpködtek az A-listás és az odafelé tartó színészek nevei, egyvalakit mindenki, köztük mi, az Index is kihagyott.

Daniel Craiget.

Tom Hardy, Hugh Jackman, Damian Lewis, Idris Elba és (komolyan) Jason Statham neve is felmerült a következő 007-es ügynök szerepére, mintha Craig már ki is jelentette volna, hogy kösz, de négy film nekem elég volt, innentől az rázza fel a martinit, aki akarja. Pedig nem is.

A SPECTRE forgatásán térdsérülést szerző, idén 47 éves Craig most unhatta meg, hogy vele senki nem számol, és a Daily Mailnek adott interjúban a következőket mondta:

Egyre nehezebb a meló, nem tagadom, de az élet már csak ilyen. Addig csinálom, amíg képes vagyok rá, és a testem bírja. A szerződésem még egy filmre szól, de nem akarok spekulációkba bocsátkozni. Egy biztos: ilyen filmeket nem minden nap forgat az ember. Nekem négyszer megadatott a lehetőség, de hát ez nem egy nagy szám. Ha valaki nem tartja kihívásnak, hogy ekkora stábbal forgasson, és olyan rendezővel, mint Sam Mendes, akkor menjen haza. Én nem ilyen vagyok.

Ha ebből kell következtetéseket levonni, (márpedig másutt Craig nem nyilatkozott) akkor azt mondanám, hogy a következő Bond-filmben még tuti Craig alakítja a 007-es ügynököt, és ha a producerek is úgy akarják, szerintem a 26.-ban is ő lesz a főszereplő (a SPECTRE a 24.) Nem lenne nagy meglepetés persze, hiszen akkorra ugyan 50 felett lenne, de az eddigi Bond-színészek közül Sean Connery 53, Roger Moore 58, Piere Brosnan pedig 52 évesen is eljátszotta a szuperkémet.