Így törte meg a Le Mans a legnagyobb amerikai filmsztárt

2015.10.05. 13:27

Steve McQueen 1971-ben szerepelt a 24 órás autóversenyről szóló Le Mans című filmben, aminek a forgatása gyakorlatilag baleset volt baleset hátán. McQueen megszállott versenyző volt, és úgy gondolta, hogy a Bullitt és a Thomas Crown-ügy sikere után össze tudja hozni a szenvedélyét a munkájával, az eredmény felemás lett, de a munka maga borzasztóan megerőltető volt: az egyik kaszkadőrnek amputálni kellett a lábát, a stáb sztrájkolni kezdett, a költségvetés hatalmasra duzzadt, az eredeti rendező pedig otthagyott csapot-papot, mert a sztár mindenbe bele akart szólni.

A film nem lett nagy kasszasiker, jelölésekből is csak egy árva Aranyglóbuszt tudott összeszedni – a legjobb filmzene kategóriájában.

A forgatás kálváriájáról elkészült a Steve McQueen: The Man and LeMans című dokumentumfilm, amiben próbálják megmutatni, hogy pontosan min ment keresztül a sztár, amikor úgy határozott, hogy megfilmesíti az álmát. A filmben rengeteg, eddig soha nem látott és hallott hang-, és képfelvétel szerepel, személyesen pedig a színész fia, Chad McQueen is feltűnik.

Steve McQueen: The Man & Le Mans (2015) előzetes #1

A Steve McQueen: The Man and LeMans-t november 13-án mutatják be Amerikában. McQueen életének mindennapjairól itt nézhet egy jó válogatást az Indexen.