Robin Williams özvegye egy biciklit és egy karórát örökölt

2015.10.06. 11:53

Peren kívüli egyezségre jutottak a hagyatékról folyt, bírósági eljárássá fajult vitájukban Robin Williams első két házasságából származó gyerekei és a színész özvegye, Susan Williams, írja az MTI. A majdnem egy évig folyó vitára arról, kit illet a néha hollywoodi színész mintegy 1200 személyes tárgya.

Az özvegy jogi képviselője helyi idő szerint hétfőn jelentette be, hogy a megállapodás "nagyon kedvező, és az az észak-kaliforniai ház, amelyben Robin Williamsszel élt, az ő kezelésében marad. "Úgy érzem, hogy meghallották Robin hangját, és végre gyászolhatom őt közös otthonunkban" - fogalmazott Susan Williams a közleményben, amely szerint az özvegy megtarthatott "egy kevés személyes tárgyat is, amelyekhez ragaszkodott, köztük a esküvőjük alkalmából kapott nászajándékokat, Williams egyik kedvenc karóráját és azt a kerékpárt, amelyet együtt vásároltak nászútjukon, írja az MTI. 

A közlemény szerint Williams előző házasságából származó három gyereke több mint 50 kerékpárt és 85 órát kap és több ezer olyan tárgyat - köztük a színész Oscar-díját -, amelynek tulajdonjogát az özvegy soha nem vitatta. Susan Williams múlt év decemberében támadta meg a színész végakaratát a San Franciscó-i hagyatéki bíróságon, és kérte annak eldöntését, hogy ki kapja meg Williams ruháit és egyéb személyes tárgyait, amelyeket észak-kaliforniai közös otthonukban tartott a tavaly öngyilkos lett színész. A bíró akkor elnapolta a tárgyalást, hogy az özvegy és a színész gyerekei, Zachary, Zelda és Cody próbáljon meg peren kívül megegyezni. Susan Williams arra hivatkozott, hogy Williams személyes tárgyainak egy részét engedélye nélkül vitték el az általa lakott egykori közös házból a kaliforniai Tiburonban. A színész ékszereit, filmes pályafutásával kapcsolatos emléktárgyait - díjait, ruháit - és egyéb személyes holmijait gyermekeire hagyta.

A színész gyerekei vitatták a keresetet, arra hivatkozva, hogy Susan Williams meg akarja másítani apjuk végakaratát és meg akarja fosztani őket ingó vagyontárgyaitól. Robin Williams tavaly augusztusban halt meg, tiburoni otthonában felakasztotta magát. Susan Williams elmondta, hogy a hollywoodi filmsztár depresszióval, szorongással és frissen diagnosztizált Parkinson-kórral küzdött.  • Tippek
  • Árfolyam