A magyar western lett az új versmondó Rambo

2015.10.08. 17:31 Módosítva: 2015.10.09. 08:25

Tavaly februárban az animációs filmes Boldizsár Péter felrobbantotta az internetet a Nagy László-verset szavaló Rambóval, ami már hivatalosan is a magyar kultúra része lett, kiötlője pedig azóta is kapja a hálálkodó maileket a magyartanároktól, hogy a diákok Rambo miatt végre megszerették a verseket.

Íme a tetovált ír dokkmunkásra és a Gyűrűk Ura törpjeire hasonlító Boldizsár Péter a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett interaktív kiállítása megnyitóján
Íme a tetovált ír dokkmunkásra és a Gyűrűk Ura törpjeire hasonlító Boldizsár Péter a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett interaktív kiállítása megnyitóján
Fotó: Valuska Gábor / Margó Fesztivál

A tücsökhegedűről Gáti Oszkár szinkronhangján szavaló Sylvester Stallone videóját tavaly óta már majdnem  egymillióan nézték meg  a Youtube-on.

Boldizsár Péter tavaly nyáron, a Margó Fesztiválhoz időzítve csinált utoljára verselős videót. Akkor ezt így indokolta:

Nem akarom tovább facsarni ezt a témát, tudni kell abbahagyni. A Maffiózók sorozat is iszonyúan jó volt, mégis lezárta az HBO egy nagyon emlékezetes befejezéssel. Nekem most a Margó Fesztivál lesz az évadzáróm.

Szerdán azonban a Mester megrázta magát, és nagy visszatérésként összevágta Morricone jól ismert westernfilmes dallamait (a Jó, a rossz és a csúf temetői jelenete alatt szóló Ectasy of Goldot) Szomjas György 1976-os betyáros kultfilmjével, a Talpuk alatt fütyül a szél legemlékezetesebb leszámolásjelenetével.

A végeredmény egy csodálatos, többször újranézős eastern lett a hortobágyi pusztaságban! Íme:   • Hírek
  • Hírek