A legmenőbb szereplő nélkül folytatódhat a Mad Max

001
2015.10.14. 13:10

Hiába imádta mindenki és volt az új Mad Max legerősebb szereplője Charlize Theron, George Miler Digital Spynak adott interjújából kiderül, hogy Furiosa karakterének visszatérésére nem igazán érdemes várnia a rajongóknak. Miller ugyan annyit hozzátett, hogy az egyik történetben kapcsolatba lép egymással Max és Furiosa, de alapvetően nem szerepel a már megírt történetekben.

Ebből az állításból több dologra is lehet következtetni:

  • Charlize Theron csak egy rövidke cameo szerepre ugrik be valamelyik filmben
  • más játssza Furiosát
  • Miller és a stúdió sokkal nagyobb szerepet szánnak a karakternek

Utóbbi - ugyan csak erős spekuláció - azt is jelentheti, hogy esetleg a jövőben különálló filmet kaphat Furiosa, hiszen a karakter annyira népszerű, hogy tele van a net rajongói fikciókkal Max és Furiosa nem létező románcával kapcsolatban.

Mad Max: A harag útja (2015) Max megmenti Furiosa életét

Nem véletlenül adta - szó szerint - a vérét Max, hogy megmentse Furiosa életét, aki sok szempontból a Harag útjának főszereplője volt, legalábbis több köze volt a történet alakulásához, mint a dörmögő Tom Hardynak.

A Furiosa-spinoff azért sem teljes baromság, mert a Mad Max most az egyik legforróbb franchise, és 2015-ben ez már nem csak 2-3 folytatással egyenlő, hanem képregényekkel, sorozatokkal, videojátékokkal, vagy akár spinoffokkal, ahogy az X-Men is csinálta a Farkassal, vagy fogja Gambittel. Ráadásul egyre nagyobb és hangosabb az igény erős női karaktereket bemutató filmekre, Furiosa pedig sokak szerint ennek az elvárásnak az archetípusa. A Mad Max világában pedig bőven van annyi, hogy külön filmben elférjenek egymás mellett. Két Mad Max még biztosan lesz, de Tom Hardy összesen még három filmig felhasználható a címszerepben, szóval egy ideig attól nem kell félni, hogy más főszereplők után kell nézni.

Miller szavait úgy is lehet értelmezni akár, hogy Furiosa visszatérhet, de Charlize Theron nem, vagyis más színésznő alakítja a félkarú antihőst. Ez viszont könnyen PR-katasztrófához vezethez, hiszen Furiosa nem valamelyik századik Marvel-hős, akit senki sem vesz észre a háttérben. Ennél még az is valószínűbb, hogy Furiosa külön tévésorozatot kap.