Hulk már két év múlva ismét feltűnhet

2015.10.14. 11:29

Ahhoz képest, hogy a modern kori Marvel-filmdömpinget Vasember mellett Hulk kezdte el, utóbbi meglehetősen háttérbe szorult. Szólófilmet azóta sem kapott, és a többi moziban is maximum kiemelt mellékszerep jutott neki és Mark Ruffalónak. A Bosszúállók 2 lezárásánál is érezni lehetett, hogy Hulknak valami egészen saját, a többiektől független szerepet szánnak, sokan el is kezdtek reménykedni a fantasztikus Planet Hulk-történet feldolgozásában, de most a JoBlo információi szerint ez akár a jövőben teljesülhet is.

A JoBlo a nemrég befejeződött New York Comic Conon kapta a fülest, miszerint a 2017-ben mozikba kerülő Thor: Ragnarok jelenti Hulknak a visszatérést. Thor és Hulk mellett visszatér még Loki (Tom Hiddleston) és Lady Sif (Jaimie Alexander) is. A harmadik, egyben legfontosabb belsős infó, hogy a Ragnarok egy távoli bolygón játszódik majd, nem a Földön, nem is Asgardon.

Thor és Hulk párosítása remek ötlet, mert mindkét karakter kicsit kilóg a csapatból, miközben a közös jeleneteik kifejezetten működnek a filmekben. Ugyan csak pletykákról van szó, de lehet pont az itt elhangzottak miatt vágtak ki egy elég fontos jelenetet az Ultron korából. A gond csak annyi, hogy a képregények szerint Ragnarok története elég szorosan kötődik a Polgárháborúhoz, ami a harmadik Amerika Kapitány alcíme, de az a film már jövőre mozikba kerül, így a Thor 3 valószínűleg ezt követi majd.

Ebből könnyen lehet arra következtetni, hogy a Marvel egyszerre két legyet üt egy csapással:

  • összeköti Thort a Polgárháborúval egy menő hulkos párosítással
  • miközben megágyaz az olyan régóta várt Planet Hulk-sztorinak

És itt elérkezünk pár képregényes spoilerhez, szóval aki erre érzékeny, az ne is olvasson tovább.

Ragnarok a képregényekben Thor klónja, amit Tony Stark készített az északi isten DNS-éből. A Polgárháborúban egymásnak feszülő hősök egyik csatájában fel is tűnik és megöli Góliátot, egy D-listás hőst, aki a filmekben még nem tűnt fel. Nehéz kitalálni, Ragnarok mit csinálhat egy másik bolygón, talán titokban ott rejtette el Tony Stark, hogy amikor kell, előhúzhassa mint a Joker-lapot.

A Planet Hulk pedig az egyik legnépszerűbb Hulk-képregény (remek rajzfilm is készült belőle), ez azután játszódik, hogy a Bosszúállóknak kell megállítani a magából teljesen kikelt, dühöngő Hulkot, végül jobb híján Tony Stark kilövi őt az űrbe. Ott egy ismeretlen bolygón landol, ahol gladiátor lesz belőle, majd az egészből egy amolyan tudományos-fantasztikus Spartacus-történet kerekedik.

Ez tényleg csak spekuláció, de a Planet Hulk ötlete azért sem az ördögtől való, mert abban Bruce Banner egyáltalán nem szerepel, vagyis a forgatáson nem kell Mark Ruffalóhoz igazodni. Sőt, valószínűleg senkihez sem, mert a képregényben látható böszöm nagy harcosok valószínűleg szintén CGI-vel lennének megcsinálva, mint Hulk is. De ez még nagyon messze van.