Jennifer Lawrence nem akar kedves lenni, ha pénzről van szó

2015.10.14. 09:29

Kiszállt a The Rosie Project című filmből Jennifer Lawrence, írja a Hollywood Reporter. Graeme Simsion könyvét a többek között a Sráckort is jegyző Richard Linklater dolgozza fel filmként, és a hírek szeint Lawrence karakterét a forgatókönyvírók direkt rá szabták, az elejétől kezdve a színésznőnek szánták. Lawrence távozásának okát egyelőre nem tudni, de a The Glass Castle című film után ez rövid időn belül a második olyan projekt, amit időközben otthagy. Csak találgatás, de a váltások mögött akár a fizetések is állhatnak, hiszen Lawrence nemrég Lena Dunham hírlevelén keresztül fakadt ki a férfi és női fizetések közti különbségekre.

A szép terjedelmes levélben Lawrence kissé indulatosan ír arról, hogy a férfiak egyszerűen többet keresnek ugyanazért a munkáért, amit ő is elvégez, és erre akkor kellett rájönnie, amikor kiszivárogtak a sonys emailek. A levélben az is elhangzik, hogy a többé már nem akar kedves, szerethető lenni, ha a fizetéséről van szó. Nem is az irritálja, hogy a férfiak többek keresnek – hiszen az Éhezők viadalával és az X-Mennel bőven milliókat kap –, hanem maga az elv, hogy nőként nem küzdhet magasabb fizetésért, ahogy azt tette Jeremy Renner, Christian Bale és Bradley Cooper. Szerinte ez azért is van, mert egy követelőző nőt előbb tartanak elkényeztetett libának, mint egy férfit, ahogy ez az egyik Sony-levélben is elhangzott Angelina Jolie-val kapcsolatban, aki közismerten a legjobban kereső hollywoodi színésznők egyike.

Eközben a Variety azt írja, hogy Lawrence is szerepet kapott Darren Aronofsky kultrendező új, egyelőre cím nélküli indie filmjében. Aronofskyt sok filmmel is kapcsolatba hozták az utóbbi időben, szó volt a híres Evel Knievel kaszkadőr önéletrajzi filmjéről és egy nagyobb költségvetésű moziról is, de a hírek szerint mindkettőt otthagyta, és inkább egy teljesen új film írásához kezdett.

Jennifer Lawrence hamarosan látható lesz Az éhezők viadala: A kiválasztott – 2. részében, ami egyben a filmsorozat utolsó felvonása is, ezután David O. Russell Joy című filmjében játssza a főszerepet. 2016-ban fejezi be az X-Ment az X-Men: Apokalipszissel, abban az évben még hátravan neki a Passengers című sci-fi, vagyis lassan elkezdhet válogatni a munkák között. Ha ezt a levelet komolyan gondolja, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia mindenkinek, aki vele képzeli el a filmjét, mert Lawrence per pillanat az öt legkeresettebb női színészek közé tartozik a világon.