Két változat is készül az új Tarantino-filmből

2015.10.14. 07:02

Két különböző változatban is elkészül Quentin Tarantino új filmje, az Aljas nyolcas, amiről maga a filmes beszélt a Varietynek. Tarantino azzal indokolta a döntést, hogy szeretne valami pluszt adni azok számára, akik először nézik meg a legújabb filmjét.

Ezzel azok, akik a karácsony napjától számított két hétben látják az Aljas nyolcas 70mm-es roadshow-verzióját, hat perccel tovább évezhetik a filmet, ami egy nyitánnyal, egy szünettel és más vágásokkal lesz gazdagabb, mint a januártól látható változat.

Három óra két perces lesz. A multiplex változat ennél kb. 6 perccel lesz rövidebb, nem számítva a szünet idejét, ami nagyjából 12 perc lesz majd

– mondta a filmes, aki egyébként elkötelezett híve a filmtekercsre való forgatásnak, így az Aljas nyolcas is 70 mm-es formátumban lett rögzítve. A formátumhoz ráadásul a kitüntetett mozik is igazodnak, ugyanis új vetítőgépeket kell felszerelni miatta. Mivel Nemes Jeles László is filmre forgatta a Saul fiát, és abból is tartanak különleges vetítéseket, így akár az is előfordulhat, hogy hozzánk is eljut majd a különleges változat.

A nyilatkozatból az is kiderül, hogy az új Tarantino-film a maga 182 percével elképesztően hosszú lesz, közel ötven percet ver majd az új Star Warsra is, ami 136 perces lesz majd.

Aljas nyolcas - szinkronos előzetes

A western egy hóvihar idején játszódik Wyomingban 1865 környékén, a főszereplői fejvadászok, akik a polgárháború utáni bizonytalan időszakban futnak össze egymással egy menedékhelyen. Mindenki bizalmatlan a másik iránt, kint pustol a hó, bent meg ármánykodással és intrikával telik az idő, és nem nagyon lövünk mellé, ha azt jósoljuk, hogy páran nem fogják túlélni a filmet

– foglaltuk össze a film sztoriját a hónap elején.