Hihetetlenül látványos és drámai lett a Star Wars 7 első igazi előzetese

2015.10.20. 04:15 Módosítva: 2015.10.20. 10:29

Végre ez a nap is elérkezett: két kedvcsináló teaser trailer után valódi mozielőzetest kapott a várva várt új Star Wars-film, Az ébredő Erő! A trailert amerikai idő szerint egy hétfő esti NFL-meccs, a New York Giants-Philadelphia Eagles-rangadó szünetében lehetett látni, de néhány jelenete már vasárnap kiszivárgott.

Íme az előzetes! Elképesztően látványos! Az idei lesz az eddigi legszebb karácsonyunk!

A trailer legeleje mintha csak egy jó kis Alien-film lenne, aztán persze sorban felbukkannak gyerekkorunk kedvenc csillagközi hősei, Han Solo és Csubakka. És végre láthatjuk Leiát is, ahogy 30 évvel a nagy kalandok után megöleli a világcsavargó űrcsempészt! Aki itt nem morzsolt el egy könnycseppet, annak karbonittömb van a szíve helyén!!!

han leia old
Leia és Han 30 évvel a második Halálcsillag felrobbantása utánFotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd.

Az új szereplők pedig (egy Rey nevű roncsvadász lány, egy Finn nevű szökött rohamosztagos és egy Poe nevű, vagány pilóta) azzal kell hogy szembesüljenek: a második Halálcsillag elpusztítása nemhogy nem vetett véget a galaktikus polgárháborúnak, a Birodalom maradéka a Darth Vader-mániás Kylo Ren rémuralma alatt erősebb, mint valaha! Ráadásul az egyik jelenetben mintha a keresztvaslézeres főgézengúz egy egész csapatnyi fekete ruhás, maszkos alakkal ázna az esőben. Ők lennének Ren Lovagjai, a Sithektől teljesen független, piros sugárpallosos, új gonoszok?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a huhogók fölöslegesen aggódtak, és a Disney-nél nagyon is jó kezekben van a Star Wars-franchise. A rendező, J. J. Abrams két pompás Star Trek-mozifilmmel a háta mögött is úgy nyilatkozott, hogy a Star Warst mindig is jobban szerette az Enterprise űrhajónál. Az Ébredő erő forgatókönyvírója ráadásul az a Lawrence Kasdan volt, akinek A Birodalom visszavágot és A Jedi visszatért köszönhetjük (ja és nem mellesleg Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatókönyvét is).

A film december 18-án kerül mozikba, itthon lesz 0 óra 1 perces vetítés is, és bár az előzetes online jegyvásárlások menetében akadt némi agyvérzést okozó fennakadás, személyes jegyvásárlással biztosan jut majd hely minden fanatikus Star Wars-rajongónak, aki a premiernapon akarja látni az év sci-fijét (oké, oké, űropera és space fantasy a pontos műfaj)!