Kenguruk közé kerülnek a földönkívüliek

2015.10.22. 13:17

Ausztráliában forgatják a Thor: Ragnarok című filmet és Ridley Scott harmadik előzménysztoriját az Alienhez. Ezt Julie Bishop, Ausztrália külügyminiszere jelentette be, aki nemrég Los Angelesben járt, hogy  meggyőzze a hollywoodi filmeseket, érdemes náluk forgatni a nagyobb blockbustereket. Bishop szerint az ausztrál infrastruktúra, technológia felszereltség, filmes szakemberek hozzáértése és nem mellesleg a különleges helyszínek tehetik vonzóvá Ausztráliát az amerikai filmesek számára.

Az ausztrál kormány 47,25 millió dollárt költ arra, hogy külföldi produkciós cégeket az országba csábítson, ennek köszönhetően 3000 új munkahelyet teremtve. Ridley Scott már korábban beszélt arról, hogy az egyelőre cím nélküli, harmadik Alien-elősztorija vagy Kanadában vagy Ausztráliában forog majd, ezzel ez a kérdés el is dőlt. Szintén itt forog majd a Thor: Ragnarok is, ami mindenképpen érdekes, hiszen már vad rajongói teóriák terjednek arról, hogy ez inkább sci-fi, mintsem fantasy lesz, amihez a forró, kies, egzotikus ausztrál táj tökéletes terepnek tűnik.

Ezzel párhuzamosan kiderült, hogy Peyton Reed rendezi az Ant-Man and the Waspot, az idén bemutatott Hangya folytatását, ami 2018 nyarán kerül a mozikba. Reed megszerzése azért is kellett, mert ő pont Edgar Wright rendező helyére ugrott be, amikor már nagyon úgy tűnt, hogy bukásra ítélték a filmet. Ezzel szemben Reed nem csak gatyába rázta, de egy egész szórakoztató kis filmet csinált a világ egyik legunalmasabb szuperhős karakteréből.

Ráadásul hiába zengett attól a sajtó, hogy ez az első Marvel-film, ami nem robbantott a nyitóhétvégén, azóta bekerült az idei év top10 legtöbb bevételt hozó filmjei közé Amerikában és szépen ment a tengerentúlon, illetve Kínában is, aminek köszönhetően már 455 millió dolláros profitnál jár ha a globális jegyeladásokat nézzük. A Hangya karaktere legközelebb az Amerika Kapitány: Polgárháborúban tűnik fel jövőre.