John Woo remake-et készít a saját filmjéből

2015.10.27. 09:46

Ezt is megértük, a hollywoodi remake-mánia elérte Hongkongot is, méghozzá egészen bravúros módon. A Collider írja, hogy John Woo rendező a tokiói nemtzetközi filmfesztiválon jelentette be, hogy a Manhunt c. projektje után visszatér Hollywoodba és elkészíti az 1989-es The Killer amerikai remake-jét. Azé a filmét, amit annak idején ő rendezett.

Az itthon A bérgyilkos néven ismert filmet sokan Woo munkásságának csúcsaként emlegetik, de mindenképpen a legjobb filmjeként a hongkongi időszakból. A bejelentése ennek ellenére meglepő, mert korábban már arról írtak mindenhol, hogy a dél-koreai John H. Lee (A Moment to Remember) rendezi Woo-sung Yung (A jó, a rossz és a furcsa) főszereplésével, de úgy néz ki ez a tervet elkaszálták.

A bérgyilkos
A bérgyilkos

Woo szerint Lee teljesen más történetet akart, mint az eredeti, de azt nem árulta el, hogy rendezőként vagy producerként vesz részt az amerikai remake-ben. Az eredeti film története egy bérgyilkosról szól, aki véletlenül megvakít egy énekesnőt, ezért elvállal egy utolsó megbízást, hogy abból a pénzből fizesse a műtétet. Persze minden félrecsúszik, mindenki átver mindenkit és kegyetlen vérontás kezdődik Hongkongban.

A bérgyilkos (1989) előzetes