Az Alien 5 parkolópályára kerülhet

2015.10.30. 14:13

Miután Ridley Scott elkezdte pedzegetni a Prometheus 2 történetét és egyre többször emlegette, hogy majd rendesen integrálja az Alien-franchise-ba, már lehetett sejteni, hogy Neill Blomkamp Alien 5-je nagyobb veszélben van, mint Hicks őrmester a xenomorph-fészekben volt, pedig ugye az sem volt egy sétagalopp.

Blomkamp a Twitteren jelentette be, hogy

Azaz

Az Alien egyelőre parkolópályán, a Prometheus 2-től függ minden, addig máson melózom, bármennyire is szeretem a xenomorphokat és Ripley hadnagyot.

Azt, hogy egyáltalán lesz Alien 5, és Blomkamp tervei alapján forgathatják le, idén januárban jelentette be a District 9 rendezője, akkor, amikor a Prometheus 2-ről csak annyit lehetett tudni, hogy van, de a történetéről szinte semmit. Akkor még az volt a mondás, hogy a film sztorija időben a Prometheus 2 után játszódik majd, de valójában hamarabb forgatják le (jövőre) és ennek valahogy mindenki örült is, de ilyenkor szokott jönni a kibaszás, és jött is

Scott megijedhetett attól, hogy az Alien 5 iránt sokkal nagyobb az érdeklődés, mint az ő béna protoxenomorphos filmje iránt, és egyrészt előrébb hozta a forgatás időpontját, másrészt az eredetileg "Dr. Elizabeth Shaw válaszokat keres az Alkotók bolygóján"-alapú sztorit átíratta egy rendes Alien-előzményfilmre, sőt, szépen adott is egy másik címet a Prometheus 2 helyett, ez lett az Alien: Paradise Lost. A forgatást jövő februárban kezdik, és ugye Ripley hadnagy is visszatérne benne.