Megint vészesen közel az Oscarhoz egy magyar animáció

2015.11.02. 16:42

Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála közös filmje, a Limbo Limbo Travel is bekerült abba a hatvan filmes merítésbe, amiről a Cartoon Brew úgy tudja, hogy az Oscarra esélyesek. Az információ onnan származik, hogy a filmeket elkezdték levetíteni az Akadémia tagjainak, ők pedig leadták a drótot nekik. És a listában ott figyel a Limbo Limbo Travel is.

És hogy miről szól a Limbo Limbo Travel? „Egy csapat különböző okokból frusztrált nő elutazik ezzel a bizonyos Limbo-Limbo Travellel, egy olyan egzotikus helyre, ahol ilyen egészen furcsa teremtmények, meztelen férfiak gigantikus bajusszal élnek teljes harmóniában a természettel. A nők természetesen megvadulnak, és egymásnak esnek, hogy megkaphassák a férfiakat, és mivel ez egy ilyen látomásos rémálom, ezért minden megengedett, a gőgicsélő csecsemőt is ugyanúgy ide-oda dobálják benne” – ezt írtuk róla, amikor megnyerte a legjobb magyar animáció díját a Friss Húson.

Az Origo Filmklub írja, hogy a Limbo Limbo Travel azzal került be a merítésbe, hogy a Krakkói Filmfesztiválon elnyerte az Ezüst Sárkány elnevezésű díjat, ezzel pedig kvalifikálta magát az Oscar-versenyre.

Tavaly Bucsi Réka Symphony No. 42 című kisfilmjének lehetett a válogatókban szurkolni, sajnos a nagy nemzetközi sikerek ellenére viszont nem jutott a döntőbe.