Bumm, bumm, autóreklám, robbanás

2015.11.04. 13:25

A 2007-es Transformers óta Michael Bay rendezőként csak egyszer csinált mást (Pain & Gain 2013-ban), de jövőre újra megpróbálkozik valamivel, méghozzá egy közelmúltban történt katonai történet feldolgozásával. A 13 óra: Bengázi titkos katonái 2016-ban kerül a mozikba, és a Líbiában történt 2012-es terrortámadásról szól. Egy amerikai konzulátusra törtek a fegyveresek, ezzel négy ember, köztük az amerikai nagykövet halálát okozva.

A film a 13 Hours: The Inside Account Of What Really Happened In Benghazi című könyvre alapul, amiben leírták, hogyan próbálta meg hat amerikai katona visszaverni a támadásokat és megmenteni minél több civil életét. Most ehhez készült korhatáros és nem korhatáros előzetes, bár túl nagy különbséget nem véltünk felfedezni a kettő között.

13 óra: Bengázi titkos katonái (2016) Red Band előzetes

Az előzetesek le sem tagadhatnák Michael Bay munkáját: az elején még azt hihetnénk, hogy a rendező végre nem akar felrobbantani mindent, aztán persze jön a lényeg:

  1. bumm
  2. bumm-bumm
  3. Mercedes-reklám
  4. bumm
  5. bumm-bumm
  6. VRZSZSZSZSZS!!!!!!! (megarobbanás)
13 óra: Bengázi titkos katonái (2016) előzetes #2

Ettől függetlenül még lehet, hogy a 13 óra nem lesz rossz, hiszen egy alapvetően jó témát dolgoz fel, ahol még helye is van az állandó lövöldözésnek és robbantgatásnak, és itt még a kötelező szexi csajt is nehéz Baynek ellőnie.

Nincs Shia LaBeouf, nincs Megan Fox, de még Mark Wahlberg sem, Bay most szinte kizárólag tévés színészekkel dolgozott. A főbb szerepekben John Krasinski (A hivatal), David Giuntoli (Grimm), Pablo Schreiber (Orange is the New Black, Különleges ügyosztály) és Toby Stephens (Fekete vitorlák) lesz látható. Amerikában már január 16-án a mozikba kerül, de Magyarországon csak egy hónappal később vetítik.