Film készül a Witcherből

2015.11.06. 11:44

2017-re készülhet el a Witcher filmváltozata, írja a Screen Rant, az előzetes hírek alapján a mozi azonban nem a játékon, hanem azt az megihlető regénysorozaton fog alapulni. A lengyel fantasy író, Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatának megfilmesítéséért a Múmia-szériájáról ismert Sean Daniel Company felel majd, akik hamarosan egy Ben Hur remake-kel is előrukkolnak majd.

Ríviai Geralt kalandjait a szintén lengyel, sőt, Oscar-díjra jelölt, Tomasz Bagiński rendezi majd, akinek már a játékokhoz is köze volt. 2001-ben már egyébként készült egy Witcher-film Wiedzmin/The Hexer címmel, de az botrányosan rosszra sikerült, úgyhogy a sorozat rajongói reménykedhetnek, hogy ezúttal valami jobbat kapnak majd.

Ha a 2017-re tervezett filmet jól fogadja majd a közönség, akár tévésorozat is készülhet majd belőle a későbbiekben. A készítők tervei közt legalábbis ez is szerepel.

witcher-3-wild-hunt-cyberpunk-2077

A játéksorozat harmadik részéről június végén azt írtuk:

A Witcher 3 nagyon jó játék, hibákat nagyítóval kell keresni benne. (...) A lengyel állam is büszke lehet rá, hiszen eladásaival (több mint négymillió példány két hét alatt) is azt igazolja, hogy jó ötlet volt kiemelt nemzetgazdasági területként kezelni a játékfejlesztést.