A tetovált lány lesz az új Amy Winehouse

2015.11.07. 06:52

Az Amy – Az Amy Winehouse-sztori című doku után játékfilm is készül a 27 éves korában elhunyt Amy Winehouse életéről, amelynek főszerepét egy svéd színésznő, Noomi Rapace játszhatja, írja a Variety.

A 35 éves Rapace korábban olyan mozikban tűnt fel, mint a Prometheus, a 2011-es Sherlock Holmes, a tavalyi Piszkos pénz vagy épp A tetovált lány és annak folytatásai. A színésznő egyébként Izlandon nőtt fel anyjával és izlandi mostohaapjával, így az izlandi nyelvet is folyékonyan beszéli.

Az életrajzi filmet Kirsten Sheridan rendezi majd a saját forgatókönyve alapján, akit a 2002-es Amerikában című munkájáért – apjával, Jimmel és testvérével, Naomival együtt – még Oscar-díjra is jelöltek. A filmes nagy tisztelője Winehouse munkásságának is.

Az Amy Winehouse-dokut egyébként mi is nagyon szerettük:

A film nemcsak kordokumentumként meghatározó, hanem tanmeseként is, bemutatva, hogy a kivételes tehetség mit sem ér, ha nem a megfelelő emberekkel vesszük körbe magunkat

– írtuk korábban, de már a Cannes-i Filmfesztiválon is nagyon bírtuk és végtelenül szomorúnak neveztük a filmet. Valószínűleg Kirsten Sheridan munkája sem lesz sokkal vidámabb.