Ekkora hatása van egy rémisztő filmnek

2015.11.10. 11:45

A Blackfish egy eléggé nyomasztó film, szóval ha valaki ramatyul szeretné érezni magát ezen a langyos, napos novemberi napon, akkor melegen ajánlom. Arról szól, hogy a SeaWorld nevű vízipark-hálózat hogyan szerzi a műsoraiban fellépő kardszárnyú delfineket, milyen körülmények között tartja azokat, és hogy mennyire próbálja eltitkolni, hogy az előbbi két tényező miatt gyakorlatilag gyilkos depresszióba esnek az állatok és emberekre támadnak. Azon belül különös figyelemmel vizsgálja a film Tilikumot, a delfint, ami végzett a trénerével. Itt az előzetese:

Blackfish - Egy kardszárnyú delfin története (2013) előzetes

A filmben a SeaWorld korábbi alkalmazottjai is megszólalnak és mesélnek a borzalmas állapotokról. A Blackfishnek akkora hatása volt, hogy a víziparkok látogatottsága csökkent, a céggel szembeni tüntetések és tiltakozások pedig szinte rendszeresek voltak. 

A SeaWorld pedig ma megerősítette az értesülést, hogy teljesen át fogják alakítani a műsorukat. A pálfordulást úgy írták le, hogy el akarnak távolodni a gyilkos bálnák bemutatásától, és inkább úgy akarnak foglalkozni az állatokkal, hogy annak természetvédő, és figyelemfelkeltő üzenete legyen. Sajnos csak a San Diego-i parkból viszik ki a műsor, Orlandóban és San Antonióban marad minden a régiben.