Négy újabb fesztiváldíjat hozott Liza, a rókatündér

2015.11.11. 13:48

Egyetlen hét alatt négy újabb fesztiváldíjat is bezsebelt a Liza, a rókatündér. Ujj Mészáros Károly filmje a hétvégén véget ért ottawai fantasztikusfilm-fesztivál, a Cellar Door Film Festival, a stockholmi Monsters of Film, valamint a lundi nemzetközi filmfesztivál közönségdíját érdemelte ki – írja az MTI.

LIZA still (7)
Fotó: Budapest.hu

A Liza ráadásul a legjobb filmnek járó Szirén díjat is hazahozhatta a svédországi Lundból, ahol a fesztivál történetében először fordult elő, hogy egy alkotás gyűjti be a közönségdíjat és a Szirén-díjat is.

A Magyar Filmunió közleménye szerint:

több ország filmforgalmazója vásárolta meg a Magyar Nemzeti Filmalap által értékesített forgalmazási jogokat. Hamarosan a japán, tajvani, cseh, szlovák, észt, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a filmet.

A filmet korábban díjazták már a seattle-i fesztiválon, Újvidéken, Brüsszelben, Portóban, Ezüst Mélies sci-fi díjat kapott egy amszterdami filmfesztiválon, illetve öt díjat zsebelt be a madridi Nocturnán. Mi is nagyon bírtuk: "A Liza, a rókatündér lerázott magáról mindent, amitől ciki a magyar film" – írtuk kritikánkban.