Nyugi, nem spoilerezték el A galaxis őrzői folytatását

2015.11.12. 07:09

Nemrég egy interjúban Bradley Cooper véletlenül elkotyogta, hogy A galaxis őrzői folytatásában a főszereplő, a Chris Pratt által játszott Peter Quill apja Josh Brolin lesz, vagyis Thanos lesz. Érthetően mindenki kiakadt, hogy egy még jó sokára elkészülő film egyik legfontosabb részét miért kell ilyen ostoba módon kikotyogni. Szerencsére a közösségi médiában fekete öves jó arcnak számító James Gunn rendező elég hamar lehűtötte a kedélyeket.

Bradley Cooper nem árult el semmilyen titkot. A forgatókönyvet csak most kapta meg, még el sem olvasta. Ígérem.

- ezt írta Gunn a Twitteren, majd hozzátette, hogy az interjú idejében még se Cooper, se Vin Diesel nem kapta meg a sztorit, így nem is tudhatják ki lesz az új film főellensége, azt meg főleg nem, hogy ki Peter Quill apja.

Gunn valószínűleg nem hazudik, mert a Marvel-képregényekben - és a filmben is utaltak erre - Peter Quill félig ember, félig viszont földönkívüli. Utóbbi lenne az apja, akinek hátterét elvileg kibontják majd A galaxis őrzői 2-ben, és erre mondta azt Cooper, hogy Quill apja bizony az egész Marvel filmes univerzum évek óta építgetett főgonosza, Thanos.

Pedig a képregényekben Quill apja csak egy sokadik mellékszereplő, egy bizonyos J'son of Spartax, a spartoi birodalom uralkodója. A spartoi faj még a Marvel kozmikus világában sem számít annyira ismertnek, a jóval népszerűbb shi'ar faj távoli rokonainak számítanak. Az érdekes ebben, hogy J'son története szegről-végről kötődik az első filmben látott Ronanhez és az Agents of Shield sorozatban már többször felhozott, saját filmet is kapó Inhumanshez, vagyis a Marvel akár már rég elkezdhette a karakter előkészítését. 

Konkrét képregények is készültek például arról, hogy A galaxis őrzői a Földet védték más fajoktól, majd megjelent J'son és elrabolta az egész csapatot, szóval van múltja a karakternek, ellenben Thanosszal, aki sokkal fontosabb darabkája a nagy Marvel-univerzumnak, hogy csak úgy megtegyék Peter Quill apjává. Pláne úgy, hogy a Marvel két évvel ezelőtt mutatta be Thane-t, Thanos valódi fiát. Később J'son gonosztevővé vált és még fejdíjat is kitűzött a saját fiára, csak hogy végre elfoghassa.

Szóval nem kell aggódni, Bradley Cooper minden bizonnyal csak trollkodni akart és ez sikerült is neki.