Hogy lehetett így elrontani az újraforgatott Holtpontot?

2015.11.15. 07:39

Ha volt olyan akciófilm a kilencvenes években, ami a mai napig megállja a helyét, az Holtpont, szegény Patrick Swayze, a szemtelenül fiatal és még nem teljesen lárvaarcú, de már elképesztően befelé gacsoló járású Keanu Reeves és az akkor tök normálisnak tűnő Gary Busey főszereplésével. Izgalmas volt, újszerű, a képi világa az egyértelmű greenboxozás ellenére is odavert, a szörfös jelenetek, a Red Hot Chili Peppers szerepeltetése, és a soundtrack, amiben a Ratt nevű pinametál zenekar is szerepelt a Nobody Rides for Free című kiváló nótával, messze kiemelték a kor többi akciófilmje közül. Tízpontos kis film volt.

Holtpont - hivatalos magyar nyelvű előzetes #2

Hogy Hollywood miért várt a remake-kel, az a most kidobott, szinkronos előzetes alapján teljesen egyértelmű: mert nem pont úgy forgatják le a filmet, ahogy volt, akkor felesleges belekezdeni. Az előzetes alapján az új Holtpont egy rémesen ostoba akciófilm lesz olyan jelenetekkel, amiket a Mission Impossible- és a Halálos iramban-franchise is megirigyelhetne, különösen a crossmotorral átugrott szakadék + megállás egy 800 méter magas, picsányi alapterületű kőoszlopon kombót.

A macsóságban egymásra licitáló, kínosan béna főszereplők, a magyarul borzasztóan hangzó dialógusok, a dollármilliókat repülőről a dzsungel fölött szétszóró extrémsportos kisjézusok csak fokozzák az ember idegességét. Meg ne nézze senki.