Akár 125 millió dolláros bevételt is hozhat Jennifer Lawrence

2015.11.17. 16:16

Katniss Everdeen ezen a hétvégén még egyszer megfeszíti az íját, és ha az optimista elemzőknek lesz igaza, a céltábla 125 milliós körébe áll bele a vesszője. Az óvatosabb duhajok szerint viszont az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. rész, azaz a franchise negyedik filmje (az alapjául szolgáló regénytrilógia utolsó kötetét az Alkonyathoz hasonlóan kettészedték) az első hétvégén nem éri majd el az előző film 121,9 milliós bevételét sem, szóval őrületes izgalmak várhatók az Excel-táblák világában.

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész

Arra a filmnek nem sok (értsd: 1%) esélye van, hogy a második rész döbbenetes, 158 milliós, bevételi franchise-csúcsát megdöntse, és az első rész 152 milliója mögött is elmarad majd, de így sem kell szégyenkeznie: szinte garantált, hogy az év negyedik legjobb nyitóhétvégéjét mondhatja majd magáénak a Jurassic World, A bosszúállók: Ultron kora és a Halálos iramban 7 mögött. A gyártó Lionsgate viszont óvatos duhaj, és mivel a nyitóhétvége bevétele az előző rész esetében alaposan elmaradt a jósolt 140 milliótól, most azt mondják, hogy már 115 millióval is elégedettek lennének.

Közben persze azon vannak, hogy minél több pénzt beseperhessenek: a filmet 4000-nél is több észak-amerikai moziban mutatják be egyszerre, és az előző résszel ellentétben a zárókalandot IMAX-termekben is meg lehet majd nézni. Tavaly azért nem volt szuperszélesvásznú vetítés, mert ezeket a termeket lefoglalta Christopher Nolan Csillagok közt című sci-fi-je, idén viszont csak egy Julia Roberts-krimi, a Szemekbe zárt titkok és Seth Rogen The Night Before (egyelőre se magyar címe, se hazai bemutatója nincs) című vígjátéka indul a világmegváltó tinicsaj ellen.