Porsche: Paul Walker tehet a haláláról, nem az autó

2015.11.17. 14:42

A 2013. november 30-án autóbalesetben elhunyt Paul Walker lánya beperelte a luxusautókat gyártó céget, azaz a Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.-t, azzal vádolva őket, hogy apja halálát a 2005 Porsche Carrera CT műszaki vagy gyártási hibája okozta. A cég szerint ők nem felelősek a színész balesetéért hiszen az anyósülésen ülő Walker és az autót vezető Roger Rodas olyan Carrera GT-ben ültek, amit korábban átalakítottak, és nem megfelelően tartottak karban. 

A Porsche hétoldalas ellenkeresettel élt, amiben részletesen leírják, miért okozhatta a balesetet az autón elvégzett módosítások közül jónéhány. Walker lánya ezzel szemben azzal vádolja az autógyártót, hogy

  • a sportkocsiban nem volt elektronikus stabilizációs rendszer,
  • nem működött a biztonsági öv zárja, így apja nem tudott kiszabadulni.

Az autógyár válaszában az is szerepelt, hogy egyrészt az akciófilmekben hasonló kategóriájú autókkal dolgozó Walkernek tisztában kellett lennie a veszélyekkel, illetve az is, hogy mivel ezekkel a veszélyekkel pontosan tisztában volt, és mégis bevállalta az utat, ő maga tehető felelőssé a haláláért. A Walker-lány ügyvédjei szerint az autó nem haladt olyan gyorsan, mint ahogy az a rendőrségi jelentésben szerepel (ott 80-93 mérföld per órás, azaz 130-150 km per órás sebességről írtak), csak 63-71 mérföldes (100-110 km/óra) sebességgel ment, amikor a baleset bekövetkezett. Hosszú per lesz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport