Remake lesz a Mementóból

2015.11.17. 10:24

Megvan Christopher Nolan egyik korai filmje, a testvére novellájából írt Mementó? A 2000-ben bemutatott alkotás egy fura szerkezetű krimi, aminek egyik idősíkja előre halad az időben, a másik meg visszafelé. Az egyik fekete-fehér, a másik színes, a közös bennük az, hogy egy Leonard nevű pasi úgy nyomoz a felesége gyilkosa után, hogy közben retrográd amnéziában szenved, és nem tud új emlékeket letenni az agyába, hogy ilyen pongyolán fogalmazzunk, azaz mire egy beszélgetés végére érsz vele, azt is elfelejti, hogy ki vagy, és mit keresel az asztalánál.

Memento (2000)

A film komoly sikert aratott, 9 milliós büdzsére keresett 40 milliót, a kritikusok imádták (92%-on állt a Rottenen), de a nézők is, hiszen az IMDb-n minden idők 45. legjobb filmjének tartják az olvasók. 15 éven át valahogy békén hagyta Hollywood, de az sejthető volt, hogy a sorsát nem kerülgeti el, és remake-t forgatnak belőle, bár ha követik az eredeti sztorit, akkor túl nagy értelme nincs a vállalkozásnak, de mindegy.  

A filmet az AMBI Pictures finanszírozza majd, a a cég, ami olyan régi filmek remake-ját akarja elkészíteni a közeljövőben, mint a Kegyetlen játékok vagy a Donnie Darko, és egyet, Federico Fellini La Dolce Vita, azaz Édes élet című filmjének újráját már elő is készítették. A cég elnöke szerint a Mementót évtizedének egyik legjobb filmjének tartják, olyan minőságű filmalkotásnak, amit van értelme feldolgozni. "Magasan van a léc Christopher Nolan zsenialitása miatt, de pont ez benne a kihívás." 

Az eredeti filmben Guy Pearce,  Carrie-Anne Moss,  Joe Pantoliano,  Mark Boone Junior,  Jorja Fox,  Stephen Tobolowsky,  Thomas Lennon és  Callum Keith Rennie szerepelt egyébként, a szereposztással is meg fog gyűlni a bajuk, nem csak a rendezéssel.