Tom Cruise lehet az új Múmia-film főszereplője

2015.11.25. 09:31

Tom Cruise lehet az új Múmia-film főszereplője, a színész legalábbis tárgyalásokba kezdett a Universallal, ami épp régi szörnyes mozijait készül leporolni, írja saját értesüléseire hivatkozva a Variety.

A Múmia 2017 márciusában mozikba kerülő rebootját valószínűleg Alex Kurtzman rendezi majd, aki korábban a 2007-es Transformersen és a tavalyi Csodálatos Pókember 2-n is dolgozott. A Universal egyelőre nem kommentálta a Cruise-zal kapcsolatos találgatásokat.

A forgatókönyvet az a Jon Spaihts írja, aki többek között Ridley Scott Prometheusának sztorijáért is felelt. Az egyik producer a Halálos iramban-filmekhez köthető Chris Morgan lesz, a másik pedig Sean Daniel, aki az 1999-es Múmia, majd a két évvel későbbi Múmia visszatér producere is volt, de dolgozott a kultikus Tökéletlen időkön is.

A Universal egyébként olyan klasszikus rémségeket venne elő ismét, mint Drakula, a Farkasember vagy Frankeinstein szörnye, de már az is szóba került, hogy Frankeinstein menyasszonyát esetleg Angelina Jolie játszhatná. Úgy tudni, az ismert karakterek előbb önálló filmeket kapnának, majd később a Bosszúállók mintájára összeeresztenék őket.

UPDATE: Közben a Universal és Cruise képviselői is cáfolták a hírt a Deadline-nak, mivel a színész a Mission: Impossible 6-tal és a Jack Reacher: Never Go Backkel van/lesz elfoglalva.