Kútba esett Az alkimista megfilmesítése

2015.12.01. 15:44

Ha valami bomba befektetés lenne Hollywoodban, az biztos egy jó kiállású, pofásan megrendezett adaptációja egy Paulo Coelho-regénynek. Nem igazán készült még ilyen, a Sarah Michelle Gellar főszereplésével készült Veronika meg akar halni teljes ismeretlenségbe fulladt. 

A mai napig a Weinstein Company volt Az alkimista című regény megfilmesítési jogai, de Harvey Weinstein úgy döntött, hogy nem kell nekik: a nagyjából tíz éves fejlesztési folyamatot sutba dobva a jogok visszaszálltak -re és az A-Mark Entertainment nevű cégre, akiknek a segítségével a színész megvásárolta őket. Coelho 1994-ben adta el a regényét megfilmesítésre, 250 ezer dollárért cserébe. A Weinstein Company a 2008-as Cannes-i Filmfesztiválon jelentette be, hogy három millióért megvették Fishburne-éktől. 

A Deadline szerint még idén is úgy volt, hogy Idris Elba (Drót, Tűzgyűrű) lesz a főszereplője az adaptációnak, de a Weinsteinek visszalépésével kérdéses a szereplése.

Szintén a Deadline szerint a film tervezett költségvetése 60 és 100 millió dollár között ingadozott, feltehetőleg ez is lehetett az oka annak, hogy a Weinstein Company meggondolta magát.