George Lucas lezárta a Csillagok háborúja legrégebbi vitáját

2015.12.03. 13:33
Greedo lőtt először.

Kész, ennyi, vége az 1977 óta tartó vitának, végre egyesülhetnek a Csillagok háborúja rajongói, nem kell két táborra szakadni, a solóisták és a greedorek nyugodtan összeülhetnek sörözni, nincs tovább hitvita arról, hogy ki lőtt hamarabb az eredeti kópiában és ki a digitálisan felújított verzióban, semmi sincs.

Csillagok háborúja IV: Új remény (1977) Han Solo - Greedo a fejvadász

A vitás képsor a Star Wars, azaz a Csillagok háborúja kocsmajelenetének végén látható, és annyi van benne, hogy egy fejvadász (Greedo) pisztollyal fenyegeti a vele szemben ülő Solót, aztán elsül két sugárpisztoly, és Greedo holtan bukik az asztalra. A rajongók meg évtizedes vitát folytatnak arról, hogy akkor ki is lőtt pontosan először, mert nem mindegy.    

Lucas a Washington Postnak nyilatkozott, és azt mondta, hogy Han Solo volt a Csillagok háborúja egyik hőse, aki később elveszi a hercegnőt feleségül, épp ezért elképzelhetetlen volt számára, hogy ő lőjön először. Mivel a filmhez a westernek mitológiájából is sokat merített, feltette magának a kérdést: a jó oldalon álló cowboyok lőnek először? Hát, nem nagyon.

Szóval a pali, aki megírta az egész sztorit, azt mondja, Greedo lőtt először. Minden további vita értelmetlen.