Kétezerötszázan akarnak Han Solók lenni

2015.12.04. 06:53

Ki szeretne belebújni a világegyetem leghíresebb csempészének bőrébe? A jelek szerint nagyon sokan, egészen pontosan 2500-an igennel válaszoltak a kérdésre, és elmentek a Disney meghallgatására, amin a következő Star Wars-antológiafilmhez keresnek főszereplőt. A franchise legújabb menetrendje szerint ugye páratlan évben rendes sorfilm jön ki, párosban pedig különálló sztori, ami persze beilleszthető a kánonba – ahogy a jövő karácsonykor érkező Rogue One is, amiben végre megtudjuk, hogyan lopták el a lázadók az első Halálcsillag tervrajzait.

han solos

A meghallgatásokat Jeanne McCarthy szereposztó-rendező irányítja, az ő vállán nyugszik a mázsás teher, mármint hogy megtalálja azt a fiatal hollywoodi színészt aki úgy tud Harrison Ford örökébe lépni, hogy a rajongók ne kapjanak rohamot a látványára. Han Solo legközelebb a 2018 májusában megjelenő Star Wars-filmben szerepel majd, a forgatás 2017 januárjában kezdődik, szóval idő van bőven. 

A Disney az idén karácsonykor megjelenő, A ébredő erő alcímű hetedik Star Wars-film szereposztásánál kínosan ügyelt arra, hogy a két főszereplő ismeretlen, vagy kevéssé ismert legyen, így került a filmbe főszereplőnek Daisy Ridley, aki csak pár tévészerepet mondhat magáénak, vagy John Boyega, akit az  Attack the Block című sci-fi-vígjátékból ismerhetünk, de sok minden másból nem.

A Han Solo-filmnél nem ragaszkodnak az ismeretlenséghez, az jelentkezik, aki akar, Oscar-díjas színésztől az amatőr színjátszókör üdvöskééig. Így került be a meghallgatásra  Aaron Taylor-Johnson, Miles Teller, Dave Franco, Ansel Elgort, Tom Felton, Leo Howard, Logan Lerman, Jack Reynor, Max Thieriot, Hunter Parrish vagy Rami Malek is, hiszen az egyetlen kritérium a kor volt: 18 és 32 év között lehetett jelentkezni. (via)