Ismét lesz magyar a Sundance-en

2015.12.09. 10:12

Bejutott a 2016-os Sundance filmfesztiválra Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála Limbo-Limbo Travel című animációs filmje. A Limbo-Limbo Travel a rövidfilmes kategóriába került, ahol 72 másik alkotással versenyezhet.

És hogy miről szól a Limbo Limbo Travel? „Egy csapat különböző okokból frusztrált nő elutazik ezzel a bizonyos Limbo-Limbo Travellel, egy olyan egzotikus helyre, ahol ilyen egészen furcsa teremtmények, meztelen férfiak gigantikus bajusszal élnek teljes harmóniában a természettel. A nők természetesen megvadulnak, és egymásnak esnek, hogy megkaphassák a férfiakat, és mivel ez egy ilyen látomásos rémálom, ezért minden megengedett, a gőgicsélő csecsemőt is ugyanúgy ide-oda dobálják benne” – ezt írtuk róla,  amikor megnyerte a legjobb magyar animáció díját a Friss Húson .

Nem ez az első alkalom, hogy a világ legfontosabb független filmes eseményén kívül máshol is felfedezték a magyar rövidfilmet. Sokáig arra is volt esély, hogy Oscarra jelölik a 2015-ben a Friss Húson a legjobb animáció díját megnyerő kisfilmet, de végül sajnos nem került fel a végleges listára. Az elmúlt két évben kifejezett jól megy a hazai alkotásoknak, a legutóbbi Sundance-re meghívták a Fehér Istent, de Bucsi Réka animációja is szerepelt a 2015-ös kínálatban.

Limbo-Limbo Travel trailer from Zsuzsanna Kreif on Vimeo.