Ilyen lesz a Harry Potter nélküli Harry Potter-film

2015.12.15. 16:16

2016 novemberében kerül először mozikba J.K. Rowling Legendás állatok és megfigyelésük című kötetének adaptációja, amelyet a Harry Potter-filmjeiről ismert David Yates rendez. A Harry Potter spin-offhoz megérkezett az első hivatalos trailer is, ám mivel a történet 70 évvel a Bölcsek köve eseményei előtt játszódik, sem Harry, sem Ron és Hermione nem szerepel benne.

A film Rowling magyarul is megjelent szörnyismereti tankönyvén alapul, amelyről korábban azt írtuk:

A magyarul is megjelent Legendás állatok és megfigyelésük egy roppant szórakoztató, fiktív tankönyv, ebből kellett Harryéknek megtanulniuk, mi a különbség a puffskein nevű, takonyevő, labdaszerű lények és a kviddicsmeccsekhez használt gurkólabdák között. A könyv persze nemcsak egy vicces szörnyenciklopédia Harry és barátai odafirkált lábjegyzeteivel, hanem tartalmaz egy hosszabb történeti áttekintést is a világjáró varázsló-tudós, Göthe Salamander tollából arról, milyen mágiaügyi minisztériumi osztályoknak és titkos kommandócsapatoknak kell megakadályozniuk, hogy például egy sárkány lángba borítsa fél Londont.

Legendás állatok és megfigyelésük (2016) előzetes #1

A filmben olyanok szerepelnek, mint

  • Ezra Miller, aki olyan filmekben szerepelt már, mint az Egy különc srác feljegyzései és a Beszélnünk kell Kevinről,
  • Colin Farrell, aki egy Graves nevű varázslót alakít majd,
  • Eddie Redmayne A mindenség elméletéből,
  • Ron Perlman, aki egy rusnya goblint alakít,
  • illletve Katherine Waterston a Beépített hibából.

A jövőre mozikba kerülő filmnek két folytatása is lesz majd, az egyik várhatóan 2018-ban, a másik pedig 2020-ban fog megjelenni.